11 Mart 2017 Cumartesi

Neden ADOLF HİTLER ?

Adolf Hitler
Almanya neden Adolf  Hitler'i seçti? Almanya 1. Dünya Savaşında mağlup olunca tabi ki müttefik devletlerde Almanya'yı rahat bırakmayacaktı. Versay Anlaşması konulunca artık Almanya resmen çökmüş ve ekonomisi yok edilecek hale kadar gelmişti. Fakat Alman halkı fakirlikten yok olmak üzereyken Almanya'yı kurtaracak, daha sonra da mahvedecek bir insan gelecekti.Gitgide ekonomisi çöken Almanya artık resmen bir kurtarıcı bekliyordu.  Mağlubiyetinden dolayı tazminatları bile ödeyecek durumu yoktu ve Fransa her geçen gün baskı yapıyor ve Almanya'yı işgal etmekle tehdit ediyordu. Alman halkının beklediği kahraman artık FÜHRER olmuştu. Şimdi gelelim Hitler insanlara neler vaat ediyordu...
 VERSAY BARIŞ ANLAŞMASI
Almanya, mecburi askerliği kaldırıyor, en çok 100 bin kişilik bir ordu bulundurma yetkisine sahip oluyordu. Ayrıca Almanya denizaltı ve uçak da üretemeyecekti. Bütün gemilerini de İtilaf Devletleri'ne teslim edecekti. Almanya, ödeme kabiliyetinin çok üstünde bir savaş tazminatıyla da yükümlü tutuluyordu. Almanya, ekonomik ve siyasi bakımdan ağır yükümlülükler altında idi. Birçok Alman da yeni kurulan devletlerin sınırları içinde kalmıştı. Bu durumun doğal bir sonucu olarak azınlık meselesi, Barış Antlaşmasının uygulanması ile ortaya çıkmıştır.
Almanya da işsizlik 6 milyonu bulmuştu Hitler ise işsizliği yok edecek planlar arıyordu. Tam bir Halkın adamıydı; işçileri çok iyi anlıyor ve onları nasıl kendine bağlayacağını biliyordu. Hitler ilk başta işsizliği çözmek için kadın işçileri işten çıkardı ve onların yerine çalışmayan erkekleri yerleştirmişti.
Sendikaların kapatılması ve işçi ödeneklerinin genel bütçeye aktarılması grev ihtimalini de ortadan kaldırmıştı. İstihdam artışının hızlanması ekonomide iş gücü maliyetinin de düşmesine sebep olmuştur. Aynı zamanda yahudiler , çingeneler ,siyasi muhalifler zorla çalıştırarak ekonomide artış göstermiştir. Günümüzde hala Hitler'in ekonomiyi artışı olağanüstü başarı olarak değerlendirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder