11 Ocak 2017 Çarşamba

Hitler ve Sovyetler Birliği

Aslında Hitler'in kafasında Sovyetler birliğine saldırmak vardı. Hitler iktidara gelmeden önce ezeli rakibi tabi ki komünist partilerdi. Hitlerin iktidara gelmemesi için elinden geleni yapıyorlardı. Fakat Hitlerin akıl almaz konuşması, Alman halkını fakirlikten zenginliğe ve Versay anlaşmasını yok edecekti .İlerleyen yıllarda Hitlerin iktidara gelmesiyle (1933) artık yavaş yavaş Almanyayı ele geçirmeye başlamıştı . İlk olarak komünist partiler ülkeden def edildi ve diğer bütün partiler yok edildi. Tarih 1941 gösterdiğinde Hitler Alman ordusunu gözünde dünyanın en güçlü ve yenilmez ordusu olarak görüyordu. Artık Hitlerin akıl almaz hırsı azmi onu daha çok savaşa çekiyordu. Alman askerlerinin sayısı iyi durumdaydı ve yeterince tank ve uçak bulunmaktaydı.

SS (tam ad: Schutzstaffel, TürkçeKoruma Timi) asker sayısı : 3.5 miyon yarı askeri milis
Wehrmacht (Türkçe anlamı: Savunma Gücü), 20.700.000(her yıl için) 1945 2.200.000
ve diğer Hitlerin gençlik kolları asker kalmıştır.

Savaşın başlıca sebepleri : Rusların petrol merkezleri Azerbaycan bölgesinde fakat Ruslar Almanya'nın Romanya'dan aldığı petrol rafinelerine göz dikmişti . Birlikte aldığı Polonya dan ilerlemek istiyordu fakat bunu Hitler anlamıştı Panzerler su gibi petrol tüketiyordu .Almanlar için petrol artık bir elmas değerindeydi ve TARİHİ Barbarossa Harekâtı başlatmak zorundaydı. Hitler Moskova 'ya varsaydı gerisini Japon ordusu yok edecekti.
OPERASYON İPTALİ

İtalya İMP. Arnavutluğa saldırma kararı alınca İtalya'nın Almanlar gelmese yok olma ihtimali vardı ve Alman orduları Aşağıya doğru ilerledikçe Yunanistan ve diğer Ülkeler yok edildi.
Alman orduları için dinlenme yoktu bir türlü bir o tarafa bir bu tarafa gidiyorlar . Operasyon 22 Haziran 1941 'de başladı 3 ay da alacağına inanan Alman ordusu tankların donması ve soğuk hava koşulları  SAVAŞI BAŞLADIĞI YERDE BİTMİŞTİ " BERLİN "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder