11 Ocak 2017 Çarşamba

Hitler ve Sovyetler Birliği

Aslında Hitler'in kafasında Sovyetler birliğine saldırmak vardı. Hitler iktidara gelmeden önce ezeli rakibi tabi ki komünist partilerdi. Hitlerin iktidara gelmemesi için elinden geleni yapıyorlardı. Fakat Hitlerin akıl almaz konuşması, Alman halkını fakirlikten zenginliğe ve Versay anlaşmasını yok edecekti .İlerleyen yıllarda Hitlerin iktidara gelmesiyle (1933) artık yavaş yavaş Almanyayı ele geçirmeye başlamıştı . İlk olarak komünist partiler ülkeden def edildi ve diğer bütün partiler yok edildi. Tarih 1941 gösterdiğinde Hitler Alman ordusunu gözünde dünyanın en güçlü ve yenilmez ordusu olarak görüyordu. Artık Hitlerin akıl almaz hırsı azmi onu daha çok savaşa çekiyordu. Alman askerlerinin sayısı iyi durumdaydı ve yeterince tank ve uçak bulunmaktaydı.

SS (tam ad: Schutzstaffel, TürkçeKoruma Timi) asker sayısı : 3.5 miyon yarı askeri milis
Wehrmacht (Türkçe anlamı: Savunma Gücü), 20.700.000(her yıl için) 1945 2.200.000
ve diğer Hitlerin gençlik kolları asker kalmıştır.

Savaşın başlıca sebepleri : Rusların petrol merkezleri Azerbaycan bölgesinde fakat Ruslar Almanya'nın Romanya'dan aldığı petrol rafinelerine göz dikmişti . Birlikte aldığı Polonya dan ilerlemek istiyordu fakat bunu Hitler anlamıştı Panzerler su gibi petrol tüketiyordu .Almanlar için petrol artık bir elmas değerindeydi ve TARİHİ Barbarossa Harekâtı başlatmak zorundaydı. Hitler Moskova 'ya varsaydı gerisini Japon ordusu yok edecekti.
OPERASYON İPTALİ

İtalya İMP. Arnavutluğa saldırma kararı alınca İtalya'nın Almanlar gelmese yok olma ihtimali vardı ve Alman orduları Aşağıya doğru ilerledikçe Yunanistan ve diğer Ülkeler yok edildi.
Alman orduları için dinlenme yoktu bir türlü bir o tarafa bir bu tarafa gidiyorlar . Operasyon 22 Haziran 1941 'de başladı 3 ay da alacağına inanan Alman ordusu tankların donması ve soğuk hava koşulları  SAVAŞI BAŞLADIĞI YERDE BİTMİŞTİ " BERLİN "

4 Ocak 2017 Çarşamba

T-34

                                                 T-34 Bigiler
Çeşidi: Orta Sınıf Tank
Uyruğu: Sovyetler Birliği
                                  Üretim tarihi
Tasarımcı: KDMB (Morozov Tasarım Bürosu)
Üretici : Malişev Fabrikası
Üretildiği Tarih : 1940-1958
Üretim adeti: 84.070
                              Özellikleri
Ağrılık: 26.5 ton
Uzunluk: 6.68 m
Genişlik: 3.00 m
Yükseklik: 2.45 m
Mürettebat: 4
Harekat menzili: 400 km
Azami hızı: 53 km
Ana Silah: 76.2 mm F-34 tank topu T-34-85 ZIS-S-56 yivli tank topu

Diğer silahları: 2x 7.66 mm DP-28 makinalı tüfek

T-34 ,1940 ve 1958 yılları arasında üretimi yapılan Sovyet orta tankıdır.2. Dünya savaşında çoğu insan tarafından eniyi tank olarak sayılır.Doğu cephesinde Alman orduları bu tankların karşısında çaresiz kalmıştır. Fakat Tiger ve Panther tankının ortaya çıkışıyla T-34'ler savaştaki üstünlüğünü kaybetse de üretimi kolay Rusya iklimine uygun olduğundan hızlıca daha fazla üretim yapılmıştır.1941- 1942 yılları arasında Alman ordusunun elinde bulunan 37 mm'lik PaK 36 ve 50 mm'lik PaK 38 tanksavar topları.T-34'lere neredeyse hiç zarar vermiyordu. Bu yüzden Alman askerleri "kapıyı tıklatan " ismini vermişlerdir.Tanksavarla yapılan atışlar yerini belli ediyor aynı zamanda hiç zarar vermiyordu sadece Taretin en alt tarafından yapılan şanslı vuruşlar zarar verebiliyordu.Çok acil durumda is Almanların meşhur 88mm'lik uçaksavardan bozma tanksavar topu T-34lere karşı kullanılıyrdu 7,5cm'lik KwK L/43 topuyla donatılmış Panzer IV F2'ler ortaya çıkmasıyla Almanlar en azından ateş gücü bakımından,T34 ile mukayese edebilecek bir silah sahibi oldular.

3 Ocak 2017 Salı

JMK BORA 12

Tamamı yerli üretim olan BORA 12 5 yıllık bir programın ardından 2009'da yapımına karar verilen silah 2014'te tamamıyla BORA 12 olarak fabrikadan çıkmıştır.Ülkemizde iç güvenlik için kullanılan keskin nişancı tüfeği.Çok fazla kullanılmadığı için  BORA 12 pek duyulmuş bir silah değildir.
BORA 12 ÖZELLİĞİ
Türkiye'nin kendi yaptığı ilk uzun mevzili keskin nişancı tüfeğidir.
Silah namlu çapı 7,62 mm
JMK BORA 12 silahının menzili ise 1200 metredir 1000 metreden ise nokta atışlar yapabilmektedir.
Bora 12 keskin nişancı tüfeği JN90 adıyla da bilinir.Bora 12 ağırlığı ise 4,8 kg'dir.Uzunluğu ise 108 cm'dir.Namlu çıkış hızı ise saniyede 840 metredir. Bu hızda 1200 metre olan mevzili'ne 1.5 saniyede ulaşmaktadır.Bu silahı Türkiye'den başka Azerbaycan kullanmaktadır.

2 Ocak 2017 Pazartesi

Tip 97 Chi-Ha

Tarihçe ve Gelişim

Japon ordusu eskimiş Type 89 Chi Ro tanklarının yerine geçmek için piyade tankı programını başlattı. Mançurya Savaşısırasında Type 89'ların çok yavaş olduğunu belirlendi.Onun yerine geçecek tank için çalışmalar sunuldu.Mitsubishi'nin prototipi beğenildi.İkinci Japon-Çin savaşının 7 Temmuz 1937'de patlak vermesiyle prototip test aşamalarına başlamadan savaşa sürüldü.

Üretim

  • 1938: 110
  • 1939: 202
  • 1940: 315
  • 1941: 507
  • 1942: 28
  • Toplam: 1,162

Ardenler Taarruzu

16 Aralık 1944- 25 Ocak 1945
Bölge:Belçika,Lüksemburg ve Almanya

Sonuç: Müttefik orduları Alman sınırını geçti.
Savaş başladığında Almanya'nın gücünü bütün dünya görmüştü ilerleyen yıllarda Almanya 1941 yılında Rusya'ya savaş ilan edince alman orduları Rus topraklarına ilerlemişti fakat Almanların beklemediği Hava koşulları tankların donması. Rusların için çok güzel bir durumdu Almanların Rusya da yavaşlaması ve Almanların 2 cepheli savaş olmasını istemiyordu batıda ki çoğu askerler Doğu bölgesine gönderilmişti Almanya Afrika'dan da çekilince her şeyin bittiğini anlamışlardı.Gelelim konumuza Normandiyadan çıkan müttefik askerleri gittikçe Fransayı işgal etmiş gittikçe alman sınırlarına doğru ilerlemeye başlamıştı.Alman Ordusu, Müttefik Orduları'na karşı 100 km lik bir hatta tanklardan örülmüş bir cephe zinciri oluşturmuşlardır. General Bernard Law Montgomery komutasındaki Müttefik Orduları bu ani saldırı karşısında bozulmuş ve ilerleyişleri durmuştur. Almanların şiddetli ateş gücü karşısında Müttefikler çok ağır kayıplar vermişlerdir ve buna rağmen General Montgomery çok azimli bir direniş göstermiştir. Müttefikleri çember içine alma şansını ele geçiren Almanlar, bu başarı karşısında kendinden geçen Adolf Hitler'in Paris'e yürüyüş emri vermesiyle mevkilerini terk etmişlerdir. Oysa Alman ordusunun Paris'e gidecek yakıtı mevcut değildi. Bu hattı koruyarak Müttefikleri tamamen imha etme şansını böylece ellerinden kaçırdılar. Böylece Hitler'in hatası yüzünden Batı cephesi çökmüş ve Rusların Berline girişi ile savaş son bulmuştur
ardenler taarruzu'nu planlarken Adolf Hitler

Messerschmitt Me 262 Tarihteki İlk Jet Motorlu Savaş Uçağı

Messerschmitt Me 262 Schwalbe (Almanca:Kırlangıç) 2. Dünya Savaşının sonlarına doğru üretilmiş ve savaşta aktif görev almış çift jet motorlu alman savaş uçağıdır. Üretime geçilmiş ve aktif olarak hava savaşlarında kullanılmış ilk jet olarak bilinir.


Tasarım ve Geliştirme
Savaşın son zamanlarında Almanlar'ın umut bağladığı üstün silahlardan biri olarak bilinse de ilk tasarım yaklaşımları 1939 yılında başlamıştır. Havacılık ve savaş bakanlığında taktik yaklaşım ve doktrin üreten subayların savaşı kazanmak için dönemin geleneksel piston motorlu, pervane itişli uçakları yeterli görmesi üzerine, bu projeye savaşın ilk yıllarında kaynak aktarımı yapılmamıştır.
Willy Messerschmitt  'in uçaklarda yüksek hızlarda oluşan mukavemet ve direnç sorunları için uçak gövdesine açılı şekilde monte edilmiş kanatlar üzerinde çalışmaları 1935 yılına dayanır. Me 262'de de ilk başta 18,5 derece açılı kanatlar kullanılmıştır.
İlk prototipleri kuyruktan iniş takımlı olarak üretilmiştir fakat, jet motor itkisinin yer yüzeyine eğik açılarda etkimesi ve Hücum Açısını gerektiği zaman yükseltmek için kanatlarının önlerinde bulunan stabilizer'lerin taksi esnasında etkisiz kalması üzerine iniş takımları burun ve kanat altlarına yerleştirilmiştir. Motorlar ve gövdenin yere paralel bir duruma getirilmesiyle, son şeklini almamış prototipler üzerinde görülen bu sorunlar etkili biçimde çözülmüştür.
İlk test uçusları uçağın iskeletini test etme maksatlı olarak 1941 nisanında başlamıştır. Bu esnada kullanılmakta olan BMW003 jet motorlarının yetersiz kalabileceği düşüncesiyle uçağın burnuna bir pervane ve güç kaynağı olarak Junkers jumo 210 motoru eklenmiştir. Sadece jet motorlarının kullanıldığı ilk uçuşu temmuz 1942'de yapılmıştır.Adolf Hitler'in emri ile bombardıman görevlerinde kullanılması istenen bu yeni jet için modifikasyonlar 1942 yılının sonlarında tamamlanmıştır
Eksikliklerine rağmen Me 262 piston motorlu savaş uçağı devrinin kapanışının sinyalini vermiştir. 800 km/s saat hıza ulaşan bu uçaklar avrupa savaşında kullanışmış en hızlı müttefik uçağından 150 km/s daha fazla bir sürate sahipti. Toplamda 1430 adet üretilmiştir.





1 Ocak 2017 Pazar

Türk askeri kahramanlık destanı yazdı

TERÖR örgütü DAEŞ'ın EL BAB'ta Türk birliğine onlarca bombalı araç ve canlı bombalarla düzenlediği katliam gibi saldırı iki Türk tankının manevrası ve genç komutanların gösterdiği kahramanlık ile püskürtüldü. 29 Aralık saat 18.00 sıralarında terör örgütü DAEŞ (IŞID) El Bab'ta özel görev kuvvetinin oluğu yere tüm gücüyle saldırıda bukundu. Saldırı,Türk birliğine sızma şeklinde olmadı.Saldırı ,zırhlı muharebe aracı olan  BMP ve bombalı araç ile canlı bombalarla yapıldı.Saldırının mahiyeti bir taaruzdan ziyade katliama gelen canlı bombaları o an sahdaki tabur komutanı  sayamadı bile . Yani sayıları fazlaydı. Şaşkınlık  yaşayan Türk birliği süratle pozisyon aldı. İki M60 tankı, mevziden çıkınca ABD yapımı olan antitank füzesi TOW ile vuruldu.Ancak tank isabet almasına rağmen atışını sürdürdü.Tabur komutanı,isabet alan tankın tahliyesi için emir verdi. Tanktaki asteğmen "Biz bırakırsak arkada kimse kalmaz komutanım" dedi ve tankı tahliye etmedi. Üç füze isabet eden Türk tankı,saldırıdan gruba atışa devam etti.5 füzeden sonra tank mürettebatı yaralı olarak tahliye edildi.İkinci tank da vurulmasına rağmen terörist saldırıyı püskürtmeyi sürdürdü .Saldırıda şehit düşen olmadı





KAYNAK: YENİÇAG GAZETESİ
                                            01.01.2017 TARİHLİ YAZISI 6. SAYFA devamı gazetede vardır....